Feeds:
Pos
Komentar

Posts Tagged ‘purworejo’

“Mugi sedoyo amal kesaenan dipun tampi dening gusti,lan ugi di pun ampunteni sedoyo  kalepatanipun wonteng ing saklebeting  gesang wonten alam keramean..….”

Alam rame….alam kang kebak maneko warno kahanan ,dak pikir ora mung ramene pasar utowo brebeg ke kupingku ngrungokake swarane dangdut koplo kang di setel seko DVD ne tonggoku…..

Lakuning jaman kahanan kang maneko warno mratelakake yen alam iki kaaran alam rame…..apus- apusan,pinter pinteran,pethakilan lan jumpalitan kabeh  ngupoyo biso entuk bondo embuh kepiye carane lan amprih entuke ,tanpo ngango patrap lan paugerane…..jenenge wae alam rame dul…..

Lakuning sikil jumangkah dadi mlayu isih kurang  banter ngango skuter tambah maneh biso o mabur nandyan tembe mburine katon kabur….alam rame bro…..

Aboting lan akehing  kekarepan ugo nepsu ndadekake entenging nglerwakake kewajiban titah manungso kanggo urip manembah opo maneh migunani tumrap liyan…..yo ra  cah…

Nganti lali  yen dawaning unjaling ambegan kuwi sak mongso-mongso biso pedhot….lan gari ninggal cathetan jempalitan,pus -a pusan,beng – glibengan,su- asunan..ing Alam rame iki kang bakal di woco ing ALAM KELANGGENGAN….

...sampun nilaraken alam keramean tumuli wonten ing alam kelanggengan.…..mugi gusti paring pangapunten ,katetepno iman , dumugi mbenjang zaman yaumil kiyamah….amin”

*versi bahasa Indonesia klik di sini.

Read Full Post »

“biso o Dedugo mas “…..swaramu alus  dak rungu ono jeroning telpun lumantar angin kroso mak nyes..ing telenging ati ku…ukoro kui tansah dak eling eling,tembung kang ngemu pitakon marang aku supayane nimbang kanti bener lan pener tumrap opo kang bakal dak lakoni. Ora mung waton ndurusi ati kang mongkok lan seneng ukoro kui ugo kang ndadekake  lumintiring pikir iki dadi soyo bulet opo malah mengkeret…..

Kowe isih nrocos ning swalike telpun….”Lan Kudu Prayogo mas….”…duh..apik lan olo tumrap tembe  mburine kadang kolo ora dak pikir dowo…sing jelas aku tambah mumet.yen kudu mawas pikir lan milang kanggo apik lan elak ke lakuku marang sliramu…..ukoro prayogo kui  jan mung kelingan Pak Prayogo…kyaine tukang adzan mesjid kidul omahku……

“…Lan Watara mas….”……kudu di pikir tenan kanthi mateng  tenan sak durunge nduweni anteping ati….kang bakal dak lakoni….”lan ugo mas”….swaramu lirih sajak kebak katresnan…

Reringo……mujudtake yakin yen bener  isining anteping ati….kang bakal di lakoni…….

Aku ora kuwowo…endahing urip iki pancen kanthi “reh” sabar kang kudu di duweni lan ugo “ririh” ora kesusu amrih pandeleng lan dongo biso lumaku endah ing lair lan bathin…..

….dak gurit rikalaning tresnamu tan soyo ngremboko ono ing atiku…kalikotak 8 april 2011

versi bahasa Indonesia Klik disini

Read Full Post »

Aku gawe cacat uripmu..? Sakjroning atiku mung tansah nggunem,lan lumaku tanpo winates ono ing njero telenging ati.Yen dalan kang endah wus kok temokake,ora banjur yen akeh kang wus lumaku rikolo semono kui mergo winatesku,
Pandheleng petheng marang aku sajak tansah cubrio ngemu julik lan maling tansah nggeter ake pikirku ananging kui kabeh ora kok mangerteni yen aku ugo duwi ati katresnan.

Sajak idu kang tumetes ing lambe,pandelengmu marang aku banjur opo to kang katon ?Mukti kang ono aku tetep ndedongo,
Seragam apik kang kok enggo kui ora bakal luntur rikalane kowe nyelehke ati lan mbukak kahanan sithik wae,dudu idu yen koe eling marang opo kang sliramu ucapke rikalane semono…..

Mung dadi pandongo yen urip tansah lumaku….koe dudu langit,lungguh tanpo nyawang rogo lan guneman kanthi ati kang adem lan mungkasi opo kang dadi janjimu..kui kang dak tunggu….mergo ……….

………Aku ora gawe cacat uripmu!….

versi bahasa Indonesia Klik Di sini

Read Full Post »

rikalane padhange awan kang sumurat endah ing sesawangan..

aku ngejo ayu  rupamu..

sumunaring srengenge  sore  sumurat ing paras lan esemmu..

sajak ngowo makno…

ngejo impen endah ing sak dawaning wengi kang bakal lumaku…

wengi lumaku sangsoyo petheng….

rikalaning tengahing impen kang kaejo sliramu gagap dadi cidro…

luntaking eluhku ora kuwowo ngendheg kendating atimu ..

janji tresno kaejo muspro….

aku ora kuwowo… malik pethenging wengi …

cidroning crito pupus ing petenging wengi…

…”iki isih wengi nduk..pandeleng lan swasono ora katon”…

ukoro ing telenging pandulu ngroso abot marang sliramu kang wus sirno..

dak entekke..dawaning wengi rinujit tanpo sliramu…

esuk kang endah…srengenge sumunar ngebaki ati..

nelesi dalan padang katon kaejo  sumurat ing pangangen angen…

aku isih tanpo sliramu nduk…..

ananging yekti yen uculing genggenman tanganmu isih kroso..

…tak ejo endahing suryo kang nyoto….

 

 

kanggo sliramu  tilasing tapak g sumbing kang wus lumaku 00.15  sumbing wonosobo.20 nov 2010 -22 nov 2010

 

Read Full Post »

Konten ini diproteksi dengan password. Untuk melihatnya cukup masukkan password Anda di bawah ini:

Read Full Post »

cidro…

Aku  ora mangerteni..

yen wengi wus gumayut sliramu  ngreridu …

roso abot ananging enteng ing pandulu

tego ngancik wengi dadi paseksening  laku

Dudu panyuwun  ananging welas asih…

Dudu pengarep arep anaging nyoto….

nganti kapan sliramu mangerteni…yen kabeh mau wus lelaku

jakarta,02-04-2010

Read Full Post »

Wus sakwetoro suwe,klamat manggon ono sela-selaning bangunan iki,ora tau di resikii opo maneh di saponi pamrihe’ bali sumunar mane’h.Jogan kang menceret rikalane semono mung ninggal crito katresnan kang tansah ngreridu ing janji.

Sawangan kang katon elok lan endah wektu kui gawe sumunaring ati kang kebak  endahing swasono,ora ono cidro.Yen mung mendung kang katon, koyo koyo ora bakan menehi udan barat kang gedhe…ananging mung grimis  kang ndadekake kluwung edi peni werno- wernone…….

Kahanan kang lumaku ora kroso wus ngikis janji lan kahanan…..Sesawangan kang sarwo endah wektu kuwi musno muspro tanpo guno,ilang dening aboting pacoban urip kang mider ora oncat seko bangunan omah iki.

(lebih…)

Read Full Post »

Older Posts »