Feeds:
Pos
Komentar

Posts Tagged ‘ngenese’

Kahanan lagi horeg

Kahanan kang horeg ugo ndonya kang horeg dening lindu kang anggawe horeg ing tlatah sukabumi iku ugo tak rasake gawe horeg e kiwo tengen omah ku ananging kang luwih agawe horeg iku sejatine atiku lan pangangen angenku kang tansah ngreridu ati lan kahananing pikiran

Horeg kang kedaden seko lindu amung agawe horeging lemah lan sak isine ananging kedadean mau marakake gawe horeg ing atiku tansoyo banter, sakawit nggalih kahanan kang tan soyo suwe soyo agawe mirising manah.

Kahanyan kang dak sawang lan ndak rasake pancen koyo horeging bumi kang nginteri manungso lan minteri manungso kang biso nggagas kahanan.

Kasunyatan urip kang susah isih kasandang deneng aku lan konco konco sedeso masio jarene wis ganti pangembating projo.

Horeg e bumi koyo koyo sinebab soko polah tingkahe wong kang podo rebutan panguwoso ing bumi nuswantoro iki sak enggo agawe horeging wargo ing sak deso deso.

Horeg iki horeg ing kahanan kang wus mbosenake

kapan rampunge kahanan kang horeg iki

Kahanan kang horeg iku koyo koyo mengku karep menehi pengerten marang aku yen sejatine kang horeg iku ora mung lemah lan bumi ananging luwih agawe horeg iku seko polah tingkahe awake dewe kang andadeake bumi iki kroso horeg.

Iklan

Read Full Post »

pakune mung bekas jabutan turahan  kandang

katut kobong pojokane nang ngarep luweng

di sampar ngalor ngidul mlebu longan ngisor amben

yen lagi  ora bejo di sawatke kanggo mungkasi padune mbok tuwo lan putune

…..arep piye maneh kudu trimo krunggu padudone wong pawon

opo lek paijah yen lagi ngeciwis nyitaake tanggane

kanggo ganjel lawang lodek wus dadi kuwajibanku saben wengi

ora  banjur wegah di sawatke kirik kang nyolong turahan balungan  jangan nget ngetan wingi sore..

Read Full Post »

koyo koyo yo wis banter..

nganti muser muser  ora itungan anggone muter

tanganku  remuk nganthi arep prithil

sirah benthet cumpleng entuk sewu kampleng

cangkemku kesel mung ngedumel …..umad – umed

lungguh ku mung nang dingklik oklak aklik (lebih…)

Read Full Post »

pict0214Udan isih ngrecih,naliko aku mbenekke sarung kademen nang ngarep luweng pawon karo kadangkolo ketetesan banyu udan kang temetes amargo bocoring  gendeng sentet sortiran proyek. (lebih…)

Read Full Post »