Feeds:
Pos
Komentar

Posts Tagged ‘katresnan’

“…sing pironan …rego sepiro wae enek telungatusan…limang atusan tekan rong puluh ewu entuk bonus penyakit…pie ? “ukoro kui keprungu enek mburiku….reregan wedokan kang lagi podo di gagas keprungu sriwing sriwing enek kupingku.

Pancen tresno kui ora mung ana ing lambe cangkem utowo ati,yen wus adoh karo wong kang kasebut sisihan,bojo panggodo kui luwih abot,tresno luwih kudu ana ing laku lelaku….godorencono ujud wedokan pancen abot luwih abot maneh yen kahanan nyoto, ora koyo  pituture simbah kang ora nemoni yukensi,lejing lan rebondingan…..katambah kahanan panguripan alam kang nyoto bedo karo mbiyen……

Yekti yen Yoso gawe anyar pancen gampang,golek anyar anyar kang seger seger lan kinyis kinyis ibarate ora nganggo DP we entuk numpaki  tur barange yo isih kinyis kinyis buntel plastik.

Kabeh mau tumuli mbalik maneh ono ing awak dewe…katambah sing nok ngomah ugo ora biso NGREKSO….sak kabehane…..

Ngrekso katresnanne wong lanang koyo ngopeni Bayi sak umpamane…..yen nok ngomah tansah direkso kanthi apik…dak kiro ora gampang YOSO  maneh……dul…..

pajajaran,bogor,15-10-2011

Iklan

Read Full Post »

“Mugi sedoyo amal kesaenan dipun tampi dening gusti,lan ugi di pun ampunteni sedoyo  kalepatanipun wonteng ing saklebeting  gesang wonten alam keramean..….”

Alam rame….alam kang kebak maneko warno kahanan ,dak pikir ora mung ramene pasar utowo brebeg ke kupingku ngrungokake swarane dangdut koplo kang di setel seko DVD ne tonggoku…..

Lakuning jaman kahanan kang maneko warno mratelakake yen alam iki kaaran alam rame…..apus- apusan,pinter pinteran,pethakilan lan jumpalitan kabeh  ngupoyo biso entuk bondo embuh kepiye carane lan amprih entuke ,tanpo ngango patrap lan paugerane…..jenenge wae alam rame dul…..

Lakuning sikil jumangkah dadi mlayu isih kurang  banter ngango skuter tambah maneh biso o mabur nandyan tembe mburine katon kabur….alam rame bro…..

Aboting lan akehing  kekarepan ugo nepsu ndadekake entenging nglerwakake kewajiban titah manungso kanggo urip manembah opo maneh migunani tumrap liyan…..yo ra  cah…

Nganti lali  yen dawaning unjaling ambegan kuwi sak mongso-mongso biso pedhot….lan gari ninggal cathetan jempalitan,pus -a pusan,beng – glibengan,su- asunan..ing Alam rame iki kang bakal di woco ing ALAM KELANGGENGAN….

...sampun nilaraken alam keramean tumuli wonten ing alam kelanggengan.…..mugi gusti paring pangapunten ,katetepno iman , dumugi mbenjang zaman yaumil kiyamah….amin”

*versi bahasa Indonesia klik di sini.

Read Full Post »

“biso o Dedugo mas “…..swaramu alus  dak rungu ono jeroning telpun lumantar angin kroso mak nyes..ing telenging ati ku…ukoro kui tansah dak eling eling,tembung kang ngemu pitakon marang aku supayane nimbang kanti bener lan pener tumrap opo kang bakal dak lakoni. Ora mung waton ndurusi ati kang mongkok lan seneng ukoro kui ugo kang ndadekake  lumintiring pikir iki dadi soyo bulet opo malah mengkeret…..

Kowe isih nrocos ning swalike telpun….”Lan Kudu Prayogo mas….”…duh..apik lan olo tumrap tembe  mburine kadang kolo ora dak pikir dowo…sing jelas aku tambah mumet.yen kudu mawas pikir lan milang kanggo apik lan elak ke lakuku marang sliramu…..ukoro prayogo kui  jan mung kelingan Pak Prayogo…kyaine tukang adzan mesjid kidul omahku……

“…Lan Watara mas….”……kudu di pikir tenan kanthi mateng  tenan sak durunge nduweni anteping ati….kang bakal dak lakoni….”lan ugo mas”….swaramu lirih sajak kebak katresnan…

Reringo……mujudtake yakin yen bener  isining anteping ati….kang bakal di lakoni…….

Aku ora kuwowo…endahing urip iki pancen kanthi “reh” sabar kang kudu di duweni lan ugo “ririh” ora kesusu amrih pandeleng lan dongo biso lumaku endah ing lair lan bathin…..

….dak gurit rikalaning tresnamu tan soyo ngremboko ono ing atiku…kalikotak 8 april 2011

versi bahasa Indonesia Klik disini

Read Full Post »

rikalane padhange awan kang sumurat endah ing sesawangan..

aku ngejo ayu  rupamu..

sumunaring srengenge  sore  sumurat ing paras lan esemmu..

sajak ngowo makno…

ngejo impen endah ing sak dawaning wengi kang bakal lumaku…

wengi lumaku sangsoyo petheng….

rikalaning tengahing impen kang kaejo sliramu gagap dadi cidro…

luntaking eluhku ora kuwowo ngendheg kendating atimu ..

janji tresno kaejo muspro….

aku ora kuwowo… malik pethenging wengi …

cidroning crito pupus ing petenging wengi…

…”iki isih wengi nduk..pandeleng lan swasono ora katon”…

ukoro ing telenging pandulu ngroso abot marang sliramu kang wus sirno..

dak entekke..dawaning wengi rinujit tanpo sliramu…

esuk kang endah…srengenge sumunar ngebaki ati..

nelesi dalan padang katon kaejo  sumurat ing pangangen angen…

aku isih tanpo sliramu nduk…..

ananging yekti yen uculing genggenman tanganmu isih kroso..

…tak ejo endahing suryo kang nyoto….

 

 

kanggo sliramu  tilasing tapak g sumbing kang wus lumaku 00.15  sumbing wonosobo.20 nov 2010 -22 nov 2010

 

Read Full Post »

Wus sakwetoro suwe,klamat manggon ono sela-selaning bangunan iki,ora tau di resikii opo maneh di saponi pamrihe’ bali sumunar mane’h.Jogan kang menceret rikalane semono mung ninggal crito katresnan kang tansah ngreridu ing janji.

Sawangan kang katon elok lan endah wektu kui gawe sumunaring ati kang kebak  endahing swasono,ora ono cidro.Yen mung mendung kang katon, koyo koyo ora bakan menehi udan barat kang gedhe…ananging mung grimis  kang ndadekake kluwung edi peni werno- wernone…….

Kahanan kang lumaku ora kroso wus ngikis janji lan kahanan…..Sesawangan kang sarwo endah wektu kuwi musno muspro tanpo guno,ilang dening aboting pacoban urip kang mider ora oncat seko bangunan omah iki.

(lebih…)

Read Full Post »

djakartaisih ono turahan esem..

rikalane katresnan iku mung dadi pocapan lambe..

jebul tenan…bathinku

koyo nembus buntutan togel….tak bede ora adoh!!!!!!!!

yen katresnan kang agung sumuntak dening panggedene roso…..

mung kathon cilik…menthik menthik….. (lebih…)

Read Full Post »

….folder penyaringan pesan.

pict0163Udan ngrecih manduk mongso rendeng iki ngowo kahanan rikolo udan dek naliko 6 mongso udan kepungkur.Anyesing awak tekan balung,pating tresep,banyu kang tibo seko langit ora leren-leren koyo sumuntak ora kendat lan entek,ngowo sikut tumuli sedakep rapet…

…..folder penyaringan pesan

ya kangen tapi gimama lagi…jauh.. (lebih…)

Read Full Post »

Older Posts »